Знаете ли как да поддържате батерията на смартфона си здрава“?Има голям шанс навиците

...
Знаете ли как да поддържате батерията на смартфона си здрава“?Има голям шанс навиците
Коментари Харесай

Зареждате ли смартфона си правилно?


Знаете ли по какъв начин да поддържате  батерия та на  смарт телефон а си „ здрава “?

Има огромен шанс  привички те ви на  зареждане  всъщност да са ускорили нейната гибел.

Зареждане  до 100%?  Зареждане  през нощта? Пълно разреждане преди включване?

Всички тези постоянно срещани практики могат да съкратят живота ѝ. За това сигнализираха експертите от Cadex, компания, предлагаща устройства за тестване на  смарт телефон и и акумулатори.  

Въпросът за това по какъв начин може да се удължи животът на тези детайли се трансформира в съществена тематика в последно време, след като Apple разкри за забавянето на старите си iPhone модели именно заради проблеми с  батерия та. 

Ако желаете да отложите промяната на  батерия та в  телефон а си или даже закупуването на ново  устройство , то препоръките по-долу биха ви били от изгода. Прочетете по какъв начин да и по какъв начин да не зареждате  телефон а си: 

По-малко от време на време 

Най-добрият метод за  зареждане  на  батерия та на  телефон а е по малко понякога. Включвайте  устройство то си в контакта за по няколко минути, по всяко време. „ Частичните зареждания не предизвикват никаква щета “, безапелационни са от специалистите от Battery University на компанията Cadex. 

Не разреждайте напълно  батерия та си 

Не чакайте силата в  устройство то да се изчерпи изцяло преди да го включите да се зарежда. От Battery University споделят, че това води до амортизиране на батериите. В поддръжка на тяхната теза е и обява в блога на Samsung, в която може да се прочете същия съвет. 

Дръжте  батерия та си на 65-75% заряд

Според Battery University литиево-йонните акумулатори ще имат по-дълъг живот, в случай че потребителите съумяват да поддържат равнището им на заряд сред 65% и 75% през по-голямата част от времето. Разбира се, невероятно е човек да пази  телефон а си непрекъснато на тези нива, само че е добре човек да знае коя е „ златната среда “. 

Вариант 2: сред 45% и 75%

Тъй като горното състояние е мъчно осъществимо за по-дълго време, специалистите оферират различен, по вероятен вид и поучават зарядът да се поддържа на равнища сред 45% и 75%. Този диапазон е надалеч по-постижим. Всъщност човек умерено може да развие една рутина и да зарежда по малко  телефон а си, като го поддържа сред тези равнища. 

Никога не зареждайте до 100% 

Особено пък от ниски равнища на заряд. Запълването на  батерия та от 25% до 100% в действителност ще понижи потенциала ѝ и ще съкрати нейния живот, показват от Cadex. Според тях даже всяко  зареждане  до най-много е неприятна концепция, тъй като води до високо напрежение, а то натоварва  батерия та и я износва в дълготраен проект. 

Не зареждайте  телефон а си през нощта 

Хората постоянно вземат решение да зареждат  устройство то си нощем, до момента в който спят и надлежно го оставят в контакта дълго, доста откакто е  батерия та е достигнала 100%. Този съвет е разумно продължение на горния. 

 

Дунав мост

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР